BEDE logó webáruház

 

FLEXSEAL csőtoldók, csőszűkítők, csővégzárók, kiegyenlítők

 

A FLEXSEAL Company-t az angliai Sheffield városban alapították 1988-ban. Alaptevékenysége a rugalmas csőkuplungok tervezése és gyártása volt a csatorna és vízelvezető rendszerek javításához.

2002-ben az amerikai Fernco Group megvásárolta és egy nemzetközi csoportot hozott létre a gumi csőkötő elemek, gumikarmantyúk, gumimandzsetták forgalmazására.

A FLEXSEAL gumimandzsetták CE jelöléssel és az Európai Unio közös minőségi bizonylatával, az ETA-12/410 alkalmazási engedéllyel rendelkeznek.

A FLEXSEAL gumimandzsetták legkeresettebb méreteiből a raktárakban nagyobb mennyiség áll rendelkezésre, az ettől eltérő, vagy egyedi méretek beszerzése hosszadalmasabb és az áruk is magasabb.

Alkalmazási terület:

  1. meglévő csővezeték javítása
  2. különböző méretű és típusú csövek összeillesztése
  3. leszabott csövek összeillesztése
  4. csatlakozás meglévő csővezetékre

A különböző minőségű, vagy szennyezettségű vizek elvezetéséhez megfelelő anyagú (EPDM, NBR) csőkötő elemek választhatók.

A gumimandzsetták mindkét oldalán 200 mm-ig 12 mm, 200 mm felett 16 mm szalagszélességű, nagy nyomatékkal meghúzható csigamenetes acél szalag- bilincs található.

A szorítási tartomány ("A" és "B" méret az ábrákon) megmutatja, hogy egy adott névleges méretű gumimandzsetta rugalmasságánál fogva mekkora legkisebb ill. legnagyobb csőátmérőre használható. A gumimandzsetta hosszúsága ("C" méret az ábrákon) a csőátmérőtől függően változik.

 

FLEXSEAL csőtoldó gumimandzsetták

XDR

(DC, PC) Csőtoldók

Az XDR gumimandzsettákkal adott szorítási tartományon belül közel azonos méretű, különböző, vagy azonos anyagú (PVC, öntöttvas, eternit, acél, rozsdamentes acél, réz, üveg, kőagyag stb.) csövek köthetők össze. Az XDR gumimandzsetta már az első szerelés során beépíthető, hogy a későbbi munkálatoknál a visszabontást könnyen lehessen elvégezni. Ilyen esetben a mandzsetta eltolásával egy csőszakasz önmagával párhuzamosan kiemelhető.


XDR csőtoldó gumimandzsetta ár és méretválaszték ▶

Csőtoldó gumimandzsetta a webáruházban ▶

XSB

(SC) Merevítő pántos gumimandzsetta

Az XSB gumimandzsetták mindkét oldalán acél szalagbilincs, középen pedig egy ráhegesztett csigamenetes bilincspántokkal szorítható acél merevítőpánt található. Ez utóbbi megakadályozza a talajba fektetett csövek végeinek a talajmozgás miatti elmozdulását. A mandzsetta gyökérálló. A bilincsek valamennyi méretnél nagy nyomatékkal meghúzható kivitelűek.


XSB merevtő pántos gumigyűrű ár és méretválaszték ▶

Merevítőpántos csőtoldó gumimandzsetta a webáruházban ▶

FLEXSEAL csőszűkító gumimandzsetták

XAC

(AC, PAC) Csőszűkítő

Az XAC koncentrikus csőszűkítők különböző méretű csövek összekötését biztosítják. Alkalmazhatók továbbá alapfalon, vagy szigetelt alapfalon történő átvezetésnél, a haszoncső és védőcső közötti légtér lezárására.


XAC csőszűkítő mandzsetta ár és méretválaszték ▶

Csőszűkítő gumimandzsetta a webáruházban ▶

FLEXSEAL csővégzáró gumi

XST

Csővégzáró

Az XST csővégzárókkal gyorsan és könnyen kialakítható egy állandó tisztítóhely, amely tisztítás céljára többször is felhasználható.


XST csővégzáró gumi ár és méretválaszték ▶

Csővégzáró gumi a webáruházban ▶

FLEXSEAL kiegyenlítő gumigyűrű

BC

(C) Kiegyenlítő gumigyűrű

A kiegyenlítő gumigyűrűket pontos méretre gyártatjuk. Az átmérő különbség több, különböző vastagságú gumigyűrű réteges alkalmazásával is kiegyenlíthető. Ajánlatkérésnél a belső átmérőt és a gumigyűrű vastagságát kérjük megadni mm-ben. Pl.16 mm-es gyűrű 500 mm-es csőhöz: BC 16/500. Több réteg esetében a legbelső és a legkülső átmérőre van szükség.

 

További információk:


BC gumigyűrű ár és méretválaszték ▶

Szerszám

Csavarhúzó

Flexibilis

Hajlékony csavarhúzó szár nagy segítség a gumimandzsetták felszerelésénél, amikor szűk a hely, például földfelszín alatti munkáknál. A gumimandzetta bilincsén lévő csavarfejet akkor is tekerhetjűk vele, ha nem férünk hozzá rendesen.

 

További információk:


Szerszám ár ▶