BEDE logó webáruház

 

OKS és egyéb kenőanyagok bemutatása

Termékcsoportok

OKS

Az OKS több, mint 25 éve az Ön professzionális partnere a kenéstechnika speciális termékeinek területén. Az OKS márka egyet jelent a súrlódás, kopás és korrózió csökkentésére szolgáló kiváló teljesítményű termékekkel. Termékeink a gyártás- és karbantartás minden területén használhatóak, ahol a klasszikus kenőanyagok teljesítményénél többre van szükség. Az OKS mérnökei és technikusai által kifejlesztett termékeket szigorú minőségi kívánalmak mellett Münchenben a vállalat székhelyén gyártják. Innen történik az egész világra kiterjedő forgalmazás, amelyet a közeli Maisach modern logisztikai központja támogat. Az OKS 25 éve bizonyított sikerét termékeink magas minősége és megbízhatósága, valamint az ügyfelek igényeinek innovatív megoldásokkal történő gyors megvalósítása jellemzi. Táblázatunk néhány OKS termék részletes ismertetését tartalmazza. A termékek árajánlata a képekre kattintva közvetlenül elérhető. Az alábbi gomb megnyomásával a teljes árlista megjelenik, melyet folyamatosan bővítünk.

Az árváltozás jogát fenntartjuk, az árlistában szereplő árak tájékoztató jellegűek. A listánkon nem található OKS termékekről kérje árajánlatunkat.

OKS logó

 

OKS termékcsoportok
  Zsírok
  OKS 432 Hőálló csapágyzsír
Gördülő- és csúszócsapágyak, orsók és hasonló gépelemek kenésére, magas hőmérséklethez és nagy terheléshez. Kiváló kopás elleni védelem. Jó oxidáció és öregedésállóság. Jó nyomásálló képesség. Magas hőmérsékleten is megőrzi a kenőképességét.
Súrlódás és kopás csökkentésre, korrózió és szennyeződés elleni védelemre lehet a legjobban alkalmazni. A kenőhatást megtartja magas hőmérsékleten és terhelés alatt is. Kiemelkedő hatékonyságát a hatóanyagok gondos megválasztásának köszönheti, melyek jó korrózióvédő, és hosszantartó kopáscsökkentő hatást adnak. EP adalékolt zsír.
Kiszerelés: 400 g, 1 kg, 5 kg, 25 kg, 180 kg
  OKS 474 Folyózsír (az élelmiszeripar számára is)
Fokozott igényű gépezetek részeihez. Kopáscsökkentő hatás. Jó korrózióvédelem. Jól tapadás. Jó oxidáció és öregedésállóság. Biológiailag lebontható. Jól adagolható folyózsír. Palackozó és csomagolóberendezések csapágyaihoz.
Toxikológiai szempontból ártalmatlan. A kialakítása megfelel az FDA irányelvének. Jó oxidációs- és öregedésálló tulajdonság meghosszabbítja az üzemidőt. Kopáscsökkentő, jól tapadó és felhordható kenőfilm. Kiváló korrózióvédelem speciális adagolhatósága folytán. A csekély dinamikus viszkozitás lehetővé teszi alkalmazását alacsony csapágyjáték és hajtómű szabadonfutás esetén. Nagyon jól ellenáll forró és hideg víznek, vizes-alkalikus és savas fertőtlenítő és tisztítószereknek.
Kiszerelés: 1 kg, 5 kg, 25 kg, 180 kg
  OKS 490, OKS 491 Fogaskerék zsír, felszórható
Magas nyomású és magas kerületi sebességű berendezésekhez. Vezetékek, futópályák, futószalagok és drótkötelek kenésére.
Kiválóan alkalmas nagy, nyitott fogas hajtások üzembiztos kenésére, még nagy kerületi sebességek esetén is. Nagy hatékonyságát a speciális EP-adalékanyagoknak és szilárd kenőanyag-kombinációknak, valamint tapadásjavító adalékanyagoknak köszönheti. A fogoldalak megbízható védelme magas hőmérsékletek és hosszú kenési intervallumok esetére is. A kenőfilm rendkívüli módon nyomásálló, kitűnő kopás elleni védelmet biztosít. A felszórt film nem válik rideggé, nem keményedik ki. Bitumen-, oldószer- és nehézfémmentes.
Kiszerelés: 500 ml spray (OKS 491), 1 kg, 5 kg, 25 kg, 180 kg
 Olajok
  OKS 340, OKS 341 Láncvédő
Nagy nyomásnak és korróziós hatásoknak kitett szintetikus kenőanyag géprészekhez. Extrém kúszóképesség. Erős tapadású és csúszásbiztos. Kiváló kopásvédelem. Semleges O-gyűrű. Oldószermentes. Gyorsan futó láncokhoz.
Nagy hatásfokát kiváló kúszó- és behatoló képességének köszönheti, mely extrém tapadó képességgel van kombinálva. Tulajdonságai: kiemelkedő kopásvédelem, nagyon jó ellenálló képesség hideg és meleg vízzel, valamint sóoldatokkal szemben (szórt só, tengervíz), kiváló korrózióvédelem.
Kiszerelés: 500 ml spray (OKS 341), 1 l, 5 l, 25 l, 200 l
  OKS 670, OKS 671 Kenőolaj
Nagy nyomásnak, pornak vagy nedvességnek kitett berendezésrészek hosszan tartó kenése. Jó korrózióvédelem. Ideális láncokhoz poros környezetben, pl.szállítórendszereknél, csomagoló berendezéseknél és palackozó automatáknál. Kerékpárlánc-olaj.
Világos színű kenőanyag száraz kenőanyag hányaddal. Könnyen bekúszik a szűk és nehezen hozzáférhető kenőrésekbe is. Sokoldalúan felhasználható valamennyi karbantartó területen. Mox-Active-al növelik a teljesítményt. A jó kenő- és nyomástűrő tulajdonságát kombinálták a legjobb kúszó tulajdonsággal.
Kiszerelés: 400 ml spray (OKS 671), 5 l, 25 l, 200 l
 Szerelőpaszták
  OKS 240, OKS 241 Beégés elleni paszta (rézpaszta)
Magas homérsékleteknek és korróziós hatásoknak kitett csavarkötések szereléséhez. Megakadályozza a beégést vagy rozsdásodást. A meghúzási nyomaték és az elérheto előfeszítés optimális viszonyát teszi lehetové. Klasszikus berágódás elleni paszta.
Nagy hatásfoku anyag, mellyel elkerülhető a korrózió, a berágódás és bemaródás. Nagy hatásfokát a különböző fémporok kombinációjának köszönheti. Tökéletesen ellenáll a víznek és tengervíznek. Vezeti az elektromosságot. Ólom- és ólmozott vegyületektől mentes.
Kiszerelés: 400 ml spray (OKS 241), 10 g, 100 g, 250 g, 1 kg, 5 kg, 25 kg
  OKS 270 Fehér zsírpaszta
Nagy nyomásnak kitett csúszófelületek hosszan tartó kenése A fekete kenőanyagok nem szennyeződő alternatívája.Többcélú zsírpaszta csúszófelületekre, pl.textil-, csomagoló- vagy irodai készülékekre és háztartási gépekre.
A legjobban alkalmazható a szennyeződésmentes szerelési- és tartós kenéshez. Nagy hatásfokát a szilárd kenőanyagok optimális kombinációjának köszönheti. Sokoldalúan használható a víz által igénybevett alkatrészek esetén. Az extrém vékony csúszófilmnek köszönhetően kis mennyiség nagy felületre elegendő. Ellenálló vízzel, gőzzel és emulziókkal szemben. Jó korrózióvédő tulajdonságú.
Kiszerelés: 100 g, 250 g, 1 kg , 5 kg, 25 kg
 Száraz kenőanyagok
  OKS 110, OKS 111 MoS2 por
Mikrofinomságú. Bejáratási kenés olajok és zsírok kombinációjával. Megakadályozza a súrlódást és kopást, nagy nyomások esetén is. Jó tapadás, finom megmunkálású felületek esetén is. Nagy terheléssel járó formázási műveletekhez. Csapágyak bepréseléséhez.
Csökkenti a súrlódást és a kopást széles hőmérsékleti körülmények között. Nagy hatásfokát az MoS2 fémekhez való erős kötődésének köszönheti. Alacsony súrlódási tényező a legmagasabb terhelhetőség mellett. Az extrém vékony csúszófilmnek köszönhetően kis mennyiség nagy felületre elegendő. Elektromosan nem vezető és antimagnetikus. Vegyileg stabil, ellenáll a halogéngázokkal, kén- és salétromsavakkal szemben.
Kiszerelés: 400 ml spray (OKS 111), 1 kg, 5 kg, 25 kg
  OKS 500 MoS2 csúszólakk
Hőhatásra keményedő.
Száraz kenés időszakos üzemelés vagy hosszú leállási idők esetére, poros környezetben és alacsony csúszási sebességeknél. Bejáratási kenőanyag olaj- és zsírkenéssel kombinálva. Biztonsági kenést hoz létre.Széles hőmérsékletmértékeknél is használatos
Nagy hatásfokát az előkészített felületre való jó tapadásának köszönheti. Stabil súrlódási tényező a csúszófilm legmagasabb terhelése mellett. Kiváló kopásvédelemet biztosít.
Kiszerelés: 500 g, 5 kg, 25 kg
  OKS 510, OKS 511 MoS2 gyorsan száradó csúszólakk
Száraz kenés időszakos üzemelés vagy hosszú leállási idők esetére, poros környezetben és alacsony csúszási sebességeknél. Bejáratási kenés olajok és zsírok kombinációjával. Biztonsági kenést hoz létre. Száradás szobahőmérsékleten. Nagy hatásfokát az előkészített felületre való jó tapadásának köszönheti. Azonos súrlódási tényező a csúszófilm legmagasabb terhelése mellett. Kiváló kopásvédelemet biztosít. Sugárzásálló, vákuumálló.
Kiszerelés: 400 ml spray (OKS 511), 500 g, 5 kg, 25 kg
 Korrózióvédelem
  OKS 2100, OKS 2101 Védőfilmréteg fémekhez
Időszakos viaszalapú korróziós védőfilmréteg fémtiszta gépalkatrészek tárolására és forgalmazására. Minden klímazónához alkalmas. Fogásbiztos, áttetsző filmréteg. Könnyen eltávolítható. Jó összeegyeztethetőség kenőanyagokkal.
Nagy hatású korrózióvédő film. Fogásbiztos- száraz, tiszta, áttetsző filmréteg. Kiváló a korrózió-és oxidáció elleni védelme ill. a kenőhatása. Nincs szükség üzembehelyezés előtti zsírtalanításra, mivel minden kenőanyaggal összeegyeztethető. Vízálló és időjárásálló. Minden klímazónához alkalmas.
Kiszerelés: 500 ml spray (OKS 2101), 5 l, 25 l, 200 l
  OKS 2521 Fényes cink
Dekoratív korrózióvédelem nemesfémek cink- és alumíniumporára alapozva. Tűzihorganyzott felületek javítására. Hegeszthető. Kopásálló és befesthető. Gyorsan száradó.
Nagy hatékonyságú a magas cink- és alumíniumtartalmú formulának köszönhetően. Kiválóan alkalmazható dekoratív korrózióvédelemként. Az alumínium dekoratív csillogásával kombinálja a kiváló cinkvédelmet. Jól hegeszthető. Gazdaságos, mivel öntisztító szórófejjel rendelkezik, azáltal nincs sem oldószer, sem hajtógáz veszteség.
Kiszerelés: 500 ml spray
 Karbantartó anyagok
  OKS 640, OKS 641 Karbantartó olaj
Gépelemek és fémfelületek szétszereléséhez, kenéséhez és gondozásához. Jó tisztítóhatás.Időszakos korrózió elleni védelem. Nedvességkiszorító. Ipari, műhelyekben és hobbi célú felhasználásra.
Nagy hatásfokát az ásványi olajok ideális kombinációjának és az oldószer hozzáadásnak köszönheti. Sokoldalúan felhasználható valamennyi karbantartási terület számára. Kiszorítja a nedvességet, véd a korrózió ellen, tisztít, ápol és olajoz, eltávolítja a rozsdát.
Kiszerelés: 500 ml spray (OKS 641), 5 l, 25 l, 200 l
  OKS 2731 Sűritett levegő
Eltávolítja a port pl. számítástechnikai alkatrészekről, olvasófejekről, lemezlejátszókról. különböző lemezekről, stb. Tisztítja a tömítőfelületeket, tömítőgűrűket. Kiválóan alkalmas, finommechanikai berendezések, irodai gépek, faxok, másolók portalanítására, optikai berendezések tisztítására, pénz- és játékautomaták szervízelésére.
Kiválóan alkalmas portalanításra, ill. mindenféle szennyeződés eltávolítására. A száraz és olajmentes sűrített levegő semmilyen maradványt nem hagy maga után.
Kiszerelés: 400 ml spray
  OKS 2811 Fagyálló szivárgásvizsgáló spray
Nyomás alatt álló vezetékek, szerelvények és tartályok tömítetlenségének feltárása -15°C-ig. A buborékképződés gázszivárgást jelez. Univerzálisan alkalmazható. Nem mérgező. Sűrített levegős-, oxigén-, gázberendezésekhez és hűtőgépekhez használható.
Az ellenőrizendő hely vízmentesítése kézi fúvóka, ecset használatával ill. felfújással. A buborékképződés tömítetlenséget jelez. Polyamidvezetékeken történő használat után mossa le vízzel. Alkalmazási hőmérséklet: -15°C és +80°C között
Kiszerelés: 400 ml spray
 Tisztítószerek
  OKS 2611, OKS 2610 Univerzális tisztító
Olajos vagy zsírtartalmú szennyeződéseket tartalmazó gépalkatrészekhez és felületekhez. Gyorsan és maradványmentesen elpárolog. Nagy tisztítóhatás. Rövid ideig tartó korrózióvédelem VCI adalék-anyagnak köszönhetően. Nincs túlhűtés. Tisztító kenő- és tapadópontokhoz.
Nagy hatékonyságát a munkahelybarát, több aktív hatóanyagból álló, komplex összetételnek köszönheti. Kiválóan alkalmas valamennyi, az iparban, műhelyekben, hobbi területen és a háztartásban előforduló anyagfelület tisztításárs. Oldószerkeverék-bázisú aktív tisztító. A tisztítószer gyorsan és maradványmentesen elpárolog.
Kiszerelés: 500 ml spray (OKS 2611), 5 l, 25 l, 200 l
  OKS 2621 Kontakttisztító
Szennyeződések eltávolítására, amelyek kúszóáramot okozhatnak. Gyors párolgás miatt nincs lecsepegés. Klórozott szénhidrogéntől mentes. Használható pl. elosztók,kapcsolók, relék, potenciométerek, dugós kapcsolatok, toló és csavarkapcsolatok tisztítására.
Nagy hatékonyságát kiváló tisztítási tulajdonságainak köszönheti. Sokoldalúan alkalmazható a villamossági területen végzett mindenféle karbantartási és szerelési munka során. A felületre kerülve gyorsan elpárolog.
Kiszerelés: 400 ml spray
  OKS 2661 Gyorstisztító
Olajos vagy zsírtartalmú szennyeződéseket tartalmazó gépalkatrészekhez és felületekhez. Gyorsan és maradványmentesen elpárolog. Nagy tisztítóhatás. Ideális kenési felületek ragasztásának és tisztításának előkészítésére. Féktisztító.
Nagy hatékonyságát a munkahely- és környezetbarát, több aktív hatóanyagból álló, komplex összetételnek köszönheti. Kiválóan alkalmas valamennyi, az iparban, műhelyekben, hobbi területen és a háztartásban előforduló felület tisztítására. Modern, oldószerbázisú aktív tisztító. A tisztítószer gyorsan és maradványmentesen elpárolog.
Kiszerelés: 600 ml spray
  OKS 2681 Ragasztó és festék eltávolító spray AKCIÓS
Rendkívül hatékony tisztító makacs maradványok eltávolítására, mint például tömítőanyagok, ragasztóanyagok és festékek maradványai. Gyors beszivárgása miatt a maradványok könnyen eltávolíthatók. Használat után vízzel jól lemosható.
Alkalmazható fém, rozsdamentes acél, üveg, fa és kerámia felületeken. Ne használja olyan érzékeny anyagoknál, mint a PVC, Ps vagy festett felületek.
Felületaktív anyagoktól, halogénezett és aromás oldószerektől mentes.
Kiszerelés: 400 ml spray
 Kenőberendezések
  OKS Szórópisztoly

Az OKS Szórópisztoly - Sprayboy, a szóróflakonra rápattintva egy kényelmes, pontos használatot biztosít. Használatával pontosabban adagolható a kenőanyag. A felhasználó keze nem érintkezik közvetlenül a kenőanyaggal. Az összes 300ml-nél nagyobb OKS flakonra felhelyezhető.
  OKS 5500 Kézi karos zsírzóprés

Praktikus zsírzó a kívánt kenőanyag optimális beviteléhez a kenési pontra. Robosztus felépítésének köszönhetően a legkeményebb igénybevételeket is kiállja.
 Hegesztési segédanyagok - LUSIN termékek
  LUSIN Eco Welder

Biológiailag lebomló, oldószermentes hegesztési fémcsepp leválasztó spray.
Kiszerelés: 300 ml spray
  LUSIN Alro G 21

Fröcskölésgátló zsír védőgázos hegesztéshez.
Kiszerelés: 450 g