BEDE logó webáruház

 

Szimering

Szimeringek a webáruházunkban:

belépés a webáruházba

 

 

 

Forgalmazott szimering gyártmányok:

SKF CR, KTT

A tömítések olyan szerkezeti kapcsolatok, melyek feladata két, egymással közvetlenül érintkező tér között az anyagáramlás megakadályozása, vagy mérséklése.

A védőtömítések a gépek, berendezések egyes részeit védik a külső hatásoktól (pl. por, nedvesség) ill. a környezetet védik (pl. a kenőanyag kiszivárgása ellen).
A radiális tengelytömítő gyűrű, a rugós szimering, a rugó nélküli mandzsettatömítések továbbfejlesztett változata és a leggyakrabban alkalmazott védőtömítések egyike. Népszerűvé vált nevét német feltalálójáról, N. Simmer-ről kapta.

A tömítésbe rugót építenek be, hogy a tömítőajak nyomását lehetőleg hosszú időn keresztül állandó értéken tartsák. A tömítőajak élben végződik, ezért a rugó által kifejtett szorítóerő csak kicsi lehet. A tömítéseket gyártó cégek a rugós tengelytömítő gyűrű, a szimering sokféle változatát fejlesztették ki. A különbségek elsősorban a házak és a védőajkak kialakításában jelentkeznek.
A hatékony tömítések elengedhetetlenek a csapágyakban rejlő teljes élettartam kihasználásához, ezért alkalmazásuk ajánlott.

simmering
szimering
simering

 

 

CR szimering

 

SKF CR szimering

Az SKF érdekeltségébe tartozó amerikai Chicago Rawhide, a világ egyik vezető tömítésgyártója és a világ vezető folyadék tömítés beszállítója a jármű-, mezőgazdasági-gép és szerszámgép iparban. Az üzemi körülmények széles skáláján alkalmazható, különböző kivitelű radiális tengelytömítő gyűrű, szimering átfogó választékát gyártja és forgalmazza.

A CR szimering egy forgó és egy álló, illetve két egymáshoz képest elmozduló alkatrész közötti nyílás tömítésére szolgál. Egyszerűen kifejezve a szimering egy négy funkciós gát.

Feladatai:

  1. Kenőzsír, vagy más kenőanyag benttartása
  2. Szennyezőanyagok kizárása
  3. Folyadékok szeparálása
  4. Nyomás megtartása

Számos CR tömítés a szabadalmaztatott hullámperemes kivitelben készül, mely visszapumpálja a kenőanyagot az olajtérbe, miközben távoltartja a szennyezőanyagokat, tekintet nélkül a tengely forgásiirányára. A sima peremet egy hullámos sablonban formázzák meg, amely így szélesebb pályát ír le a tengelyen, több hőt von el és csökkenti a kopást.

Néhány Chicago Rawhide szimering ára és méretválasztéka: 

 

KTT szimering

 

KTT szimering

A KTT Kubinszky Tömítéstechnika Kft. 1980-ban Magyarországon alapított vállalkozás, amely tömítőelemek, elsősorban szimeringek gyártására, és műszaki termékek importjára, nagykereskedelmi értékesítésére szakosodott. Az általa gyártott szimeringet több mint tíz országban a jármű- és gépipar első beépítőként, külkereskedelmi forgalmazással pedig számtalan felhasználó pótalkatrészként megelégedéssel használja. Az alapanyagokat vezető európai vegyipari cégektől szerzik be, és minden általuk gyártott szimering megfelel a EU-DIN 3760-as szabványnak.

A szimeringek csoportosítása alapanyaguk szerint:

Fizikai adatok NBR FPM SIL
Működési hőmérséklet tartomány: -40°C +120°C olajban
-40°C +90°C vízben
-30°C +200°C -60°C +200°C
Szakító szilárdság legfeljebb: 15 MPa 15 MPa 3 - 7 MPa
Standard szín: fekete barna piros

A tökéletes tömítés érdekében követendő előírások a szimering beépítésekor:

Néhány magyar KTT NBR szimering ára és méretválasztéka: